Wat zeggen anderen over bijles

Mirjam

Mijn dochter heeft bijles voor rekenen en wij zijn er heel positief over. Nou was mijn voornaamste doel niet hiaten wegwerken. Dochter was heel onzeker geworden doordat ze rekenen erg moeilijk vindt en er niet goed in is. Doel van de bijles was dus vooral hier verandering in brengen en dat is gelukt. Ze is minder onzeker en krijgt er zelfs plezier in. Haar resultaten zijn ook vooruit gegaan (van een 5 naar een 4 voor de cito) maar blijven achter bij de rest. Rekenen zal nooit een sterk vak van haar worden maar met extra ondersteuning komt ze in elk geval een stukje verder.

Annelies

Natuurlijk kan het zin hebben, maar uiteraard ook geheel afhankelijk van de ‘bijlespersoon’ en de inzet van je kind. Maar extra uitleg, 1 op 1, dus concrete vragen c.q. concrete uitleg over hetgeen je kind vragen/problemen heeft, kan natuurlijk nooit verkeerd zijn. Ik zelf zou niet zo gauw kiezen voor een bijlesklas (alhoewel ik daar geen ervaring mee heb), maar eerder voor een persoon die bij jou thuis bijles komt geven. Als het tussen beiden een beetje klikt en de ‘bijlespersoon’ het goed aanpakt, kan dat zeker veel helpen.

Jurgen

In de brugklas snapte mijn dochter niets van wiskunde, of liever gezegd: ze snapte de uitleg van de leraar niet. Via via met een jongeman in contact gekomen en eens per week een uur alles nog een keer laten uitleggen. Dochter stond met kerst een 4,5 en ging over met een 7,2. Ze zit nu in 2 havo, heeft een goede basis voor wiskunde, andere leraar en haalt uit zichzelf nu een 7 tot 8.
Ik ken ook kinderen uit examenklassen die moeite hebben met de verplichte vakken en daarvoor bijles halen, puur en alleen om het examen te halen. Als het werkt? Doen!

Jos

Op de middelbare heeft bijles vrijwel altijd zin als je een goed bijlespersoon treft natuurlijk. Mijn zoon heeft deze persoon gevonden. Daardoor begreep hij de lesstof kon hij zijn huiswerk maken en lette hij beter op in de klas. Hij haalde daardoor duidelijk hogere cijfers (beide een 7,5 waar ze eerst rond de 4/5 zaten).

Nog geen commentaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *