Huiswerkbegeleiding

ZT LOGO DE BIJLES STUDIO_RGB(blauw)Huiswerk

Huiswerkbegeleiding bij Bijles Noord kan op verschillende manieren worden verzorgd. De leerling moet meestal een aantal dagen per week aan de slag met huis- en leerwerk. Dit kan zelfstandig gedaan worden, maar onder begeleiding op een andere locatie kan dit effectiever en vaak prettiger worden aangepakt. De leerling is vaak na het het maken van zijn huiswerk bij Bijles Noord, klaar en kan zich, met een gerust hart, bezig houden met andere interesses. Voor het maken van huiswerk wordt samen met de leerling en ouder eventueel een plan van aanpak gemaakt die past bij de wensen en doelstellingen van de leerling. Maatwerk is belangrijk maar er zijn ook een aantal vaste elementen binnen de huiswerkbegeleiding zoals; aandacht voor plannen, leren-leren, samenvatten, inhoudelijke ondersteuning en overhoren. In samenwerking met de scholen wordt de voortgang en het resultaat van de leerling bijgehouden, zodat samen gekeken wordt of het gemaakte plan nog van toepassing is op de eisen die gesteld worden. Dit zorgt ervoor dat de leerling effectief bezig is en een ieder op de hoogte is van het resultaat. Huiswerkbegeleiding wordt gegeven aan kleine groepjes van maximaal 4/5 leerlingen in een prettige leeromgeving op verschillende locatie.

Huiswerkbegeleiding bij Bijles Noord kan 7 dagen in de week verzorg worden, meestal van 15:00 – 21:00 uur.

Ook voor studenten aan het MBO is er bij Bijles Noord een plek om om onder toeziend oog van een leerkracht te studeren. Bijles Noord begeleidt leerlingen bij het plannen van hun studie, het samenvatten van de lesstof, vertrouwen in hun eigen kunnen en biedt een stok achter de deur om geconcentreerd en effectief te studeren.

Huiswerkbegeleiding pakketten

Er kan gekozen worden uit 3 abonnementsvormen huiswerkbegeleiding: 2, 3 of 4  middagen per week. Het aantal uren huiswerkbegeleiding dat per dag wordt afgenomen is onbeperkt tussen 15:00 – 21:00 uur. Bijles Noord is 7 dagen per week en eventueel ook tijdens de schoolvakanties open.

Het is ook mogelijk om individuele huiswerkbegeleiding aan huis te krijgen. Dit is een zeer intensieve, maar wel effectieve vorm van huiswerkbegeleiding waarbij de leerling in alle vakken 1 op 1 wordt geholpen.

Bureau werk oud